Punta del Diablo, chillen in Uruguay

Punta del Diablo is een oud en rustiek vissersdorpje wat tegenwoordig toch een meer toeristische plek is geworden. Het was een klein en rustig dorpje waar in de jaren ’90 veel hippies heen zijn getrokken. Hier konden zij vrij leven op de manier zoals zij dat graag wilden. Nog steeds is dit een plek waar mensen zich vrij voelen en het mogelijk is om op een alternatieve manier te leven.

Punta del Diablo betekent het Duivelspunt

De punt van de duivel en het dorpje ligt dan ook op een punt in de oceaan. Een prachtige plek met drie mooie schone stranden. ​Een uurtje onder Brazilië en vanaf hier kun je gemakkelijk een dagtrip maken naar het beroemde nationaal park Cabo Polonio. Vanaf Ruta 9 rij je het dorpje binnen en je ziet meteen vele vakantiehuisjes te huur, campings en hostels. Er zijn verschillende restaurants en supermarkten. Net buiten het centrum vind je het busstation. Vanaf het busstation is het mogelijk om een taxi te nemen naar het centrum om daar een hostel te zoeken. Het dorpje is de laatste jaren hard gegroeid en door de overheid is er flink geïnvesteerd om er een echt vakantieoord van te maken. ​Dit is gelukt… In de zomer komen er dan ook duizenden mensen hier vakantie vieren!

​Punta del Diablo heeft drie stranden

Playa de La Viuda, Playa de los Pescadores en Playa Rivero.

Deze stranden hebben allen hun eigen charme en door de verschillende liggingen is er altijd wel één strand geschikt om te surfen. In de zomer kun je op verschillende plekken surfles krijgen en eventueel een surfboard huren.

Direct naast Punta del Diablo ligt het nationaal park Santa Teresa. Dit is de trots van Uruguay. Vanaf Punta del Diablo is het mogelijk om dit te voet of met de fiets te verkennen. Het is een prachtig park met veel unieke planten en dieren. Doordat er zoveel verschillende hostels zijn in Punta del Diablo is het soms even zoeken welk hostel het beste bij jou past.

Ik adviseer Hostel Tranquilo. Dit hostel heeft een perfecte ligging midden in het dorp en alles is op loopafstand te doen. Hier is het ook mogelijk om fietsen te huren en  vanaf hier de omgeving te verkennen. Een schone en vriendelijke accommodatie waar je zeker veel andere reizigers zult ontmoeten! ​Hier zijn naast de gedeelde kamers ook privé kamers en vakantiewoningen te huur. Voor ieder wat wils dus! 

Gekkenhuis in de zomer

In de zomer is het gekkenhuis in Punta del Diablo. Veel Brazilianen en Argentijnen komen hier de zomer doorbrengen. Na de zomer is het dorp dan ook leeg. Hou er rekening mee dat van april tot november de meeste restaurants, hostels en supermarkten gesloten zijn. 

Toch is het ook de moeite waard om Punta del Diablo buiten het hoogseizoen te bezoeken. De prijzen zijn dan lager en je kunt in alle rust de omgeving verkennen. De stranden zijn minder vol en de temperatuur is nog steeds aangenaam genoeg om te genieten van de kust. 

De beste maanden zijn oktober, november en december en maart en april.  Dit zijn mijn favoriete maanden omdat het dan lekker rustig is en de temperatuur is goed genoeg om in de oceaan te kunnen zwemmen. 

Bij een bezoek aan Uruguay is het zeker de moeite waard om Punta del Diablo te bezoeken. Een dorpje waar iedereen zich meteen thuis voelt en waar je heerlijk kunt genieten van de vele kunstenaars en creatieve projecten die hier zijn gestart. 

Direct boeken

Tips: Vluchten en Overnachtingen

Wij boeken onze vluchten altijd via Skyscanner, Vliegwinkel of Momondo, dit zijn vergelijkingssites, zodat je makkelijk een vlucht kan boeken met jouw wensen. Denk hierbij aan gunstige vluchttijden, goedkope vluchten of juist vluchten met een leuke tussenstop. Voor overnachtingen gebruiken we de vergelijkingssites Agoda of Trivago. En voor complete en bijzondere reizen raden wij de volgende sites aan: Tenzingtravel, Shoestring, Fox Verre Reizen, Footprint Travel, Baobab & VanVerre. En mocht je de voorpret niet willen missen bestel dan je reisgids op de Zwerver.

Gerelateerde berichten:

Punta del Diablo Uruguay - Inspire 2 Travel

Punta del Diablo, chillen in Uruguay

Punta del Diablo is een oud en rustiek vissersdorpje wat tegenwoordig toch een meer toeristische plek is geworden. Het was een klein en rustig dorpje waar in de jaren ’90 veel hippies heen zijn getrokken. Hier konden zij vrij leven op de manier zoals zij dat graag wilden. Nog steeds is dit een plek waar mensen zich vrij voelen en het mogelijk is om op een alternatieve manier te leven.

Ontdek meer »

Ooit gedacht om naar Uruguay te gaan?

Reis je mee?

Over Inspire 2 Travel

Wij zijn drie reislustige jongens die graag onze verhalen en ideeën aan een ieder willen laten zien. We geven je tips over landen, steden, vluchten, hotels en bijzondere plekken waar je weg kan dromen.

Bestemmingen

  • Costa Rica
  • Peru
  • Sri Lanka