Ueno Park: Het zonovergoten Ueno Park

Dit enorme openbare park ligt direct naast het Ueno treinstation. Ueno in Tokyo is erg bekend omdat er verschillende wereldberoemde en indrukwekkende musea te vinden zijn, zoals het National Museum for Western Art, het National Science Museum, het Tokyo Metropolitan Art Museum en het Tokyo National Museum.

Museum park

Deze prachtige zonnige dag bleek een park-hopping dag te worden met Ueno Park als eerste park op onze agenda. Dit enorme openbare park ligt direct naast het Ueno treinstation. Ueno in Tokyo is erg bekend omdat er verschillende wereldberoemde en indrukwekkende museums te vinden zijn, zoals het National Museum for Western Art, het National Science Museum, het Tokyo Metropolitan Art Museum en het Tokyo National Museum. Naast deze musea is hier ook nog eens de grote dierentuin van Ueno te vinden.

Hanami feestjes en sakura in Ueno

Ueno Park is ook een zeer populair park tijdens het jaarlijkse sakura seizoen. Duizenden mensen reizen dan vanuit heel Tokyo en omliggende gebieden om hier te genieten van een picknick onder één van de honderden sierkersenbomen langs de belangrijkste wandelroutes door het park. Deze hanami-feestjes, of kijkactiviteiten met kersenbloesem, klinken erg gaaf om mee te maken en we hadden gehoopt dat we deze konden ervaren. Helaas hadden we alleen de allerlaatste dagen van de kersenbloesem mee kunnen pakken.

 

We hebben het grootste deel van het park verkend, maar vanwege onze beperkte tijd in Japan hadden we geen van de museums of de dierentuin bezocht omdat we nog zoveel te zien en te verkennen hadden in Tokyo. Maar het park was erg gezellig en druk op die dag met veel pop-up winkeltjes en eetkraampjes met allerlei lokale lekkernijen zoals dorayaki (soort gevulde pannenkoeken) in het gebied tegenover het Tokyo National Museum. Het zuidelijke deel van het park huist een grote vijver genaamd de Shinobazu, waar ook veel wateractiviteiten plaatsvinden en daar was het ook behoorlijk interessant en gezellig druk. Het hele park is echt een prachtige plek om een tijdje rond te wandelen en te ontspannen. We kunnen ons alleen maar voorstellen hoe mooi dit park moet zijn tijdens het hoogtepunt van het kersenbloesemseizoen wanneer alles in bloei staat. 

Lunch in Ameyoko

Na een paar uur in het park te hebben doorgebracht, besloten we een plekje te zoeken om te lunchen. Het nabijgelegen drukke marktgebied Ameyoko heeft voldoende lunchopties. Het was alleen een kwestie van het vinden van een restaurant dat ruimte voor ons had, want het was enorm druk. Met een beetje geluk konden we aanschuiven in een klein lokaal ramen restaurantje, dat ook nog eens erg lekker bleek te zijn. We kregen een enorme bowl met ramen met heerlijke noodles en een lekkere bouillon.

Direct boeken

Tips: Vluchten en Overnachtingen

Wij boeken onze vluchten altijd via Skyscanner, Vliegwinkel of Momondo, dit zijn vergelijkingssites, zodat je makkelijk een vlucht kan boeken met jouw wensen. Denk hierbij aan gunstige vluchttijden, goedkope vluchten of juist vluchten met een leuke tussenstop. Voor overnachtingen gebruiken we de vergelijkingssites Agoda of Trivago. En voor complete en bijzondere reizen raden wij de volgende sites aan: Tenzingtravel, Shoestring, Fox Verre Reizen, Footprint Travel, Baobab & VanVerre. En mocht je de voorpret niet willen missen bestel dan je reisgids op de Zwerver.

Gerelateerde berichten:

Ueno Park Inspire 2 Travel

Ueno Park: Het zonovergoten Ueno Park

Dit enorme openbare park ligt direct naast het Ueno treinstation. Ueno in Tokyo is erg bekend omdat er verschillende wereldberoemde en indrukwekkende musea te vinden zijn, zoals het National Museum for Western Art, het National Science Museum, het Tokyo Metropolitan Art Museum en het Tokyo National Museum.

Ontdek meer »
Inspire 2 Travel - Japan - Tokio - Asakusa

Asakusa: het traditionele hart van Tokyo

Het historisch hart in het hypermoderne Tokyo is ongetwijfeld Asakusa. In dit oude district kan je nog de sfeer van traditioneel Tokyo voelen, ervaren en proeven.  De belangrijkste attractie van Asakusa is het populaire boeddhistische Sensō-ji tempel complex uit de 7de eeuw, maar in de vele straatjes rondom deze tempel is er voldoende te ontdekken, vooral voor de foodies onder ons zullen blij worden met de vele eetstalletjes en restaurantjes. Asakusa is een oud stadsdeel met een prima treinverbinding naar de rest van de stad en vele overnachtingsmogelijkheden. Kortom, Asakusa is een heel geschikte locatie die wij konden gebruiken om de rest van de stad te verkennen. 

Ontdek meer »

Ooit gedacht om naar Japan te gaan?

Reis je mee?

Over Inspire 2 Travel

Wij zijn drie reislustige jongens die graag onze verhalen en ideeën aan een ieder willen laten zien. We geven je tips over landen, steden, vluchten, hotels en bijzondere plekken waar je weg kan dromen.

Bestemmingen

  • Costa Rica
  • Peru
  • Sri Lanka